Hurtig adgang

Valg af gardiner: sværere end du tror?

Gardiner som rullegardiner og persienner har stor indflydelse på atmosfæren i vores hjem. Men hvilken type er bedst at vælge?

Forløberen for vinduesbeklædninger er naturligvis det hævdvundne gardin, som passer til stort set alle rum. De har eksisteret i mange århundreder som en smuk form for mørklægning, lydisolering, opretholdelse af varmen i hjemmet og at holde kulden ude. Udover de store fordele er der også nogle ulemper. Overvej for eksempel købsomkostninger, regelmæssig vedligeholdelse, fingeraftryk og om de er lidt mindre egnede til udefrakommende visning.

Rullegardiner og persienner blev først introduceret i 1960'erne. Med tiden er flere andre typer blevet tilføjet, såsom:

  1. Foldegardiner, med et mere klassisk look
  2. Enkelt og dobbelt plisségardiner, også kaldet honeycomb gardiner
  3. Duo rullegardiner, som en variation af det traditionelle rullegardin
  4. Lamelgardiner, både lodret og vandret

Med hver type har du et valg af farver, stoftyper, filtrering og mere. Du har så et valg af betjeningsmetode: ønsker du en traditionel pull-up ledning eller vil du gerne kunne fjernbetjene? Elektriske indendørs gardiner findes nu overalt, mulighederne er uden fortilfælde.

 

Fordele ved indendørs solbeskyttelse:

  • En effektiv beskyttelse mod sollys og varme
  • Du forhindrer uønskede visninger fra naboer: du filtrerer eller lukker hvert vindue efter ønske
  • Er billigere end gardiner
  • Designet er let, slankt og smukt. Vedligeholdelse er enkel
  • Mange variationer mulige i typer, design og betjening

Vil du manuelt betjene dine indendørs solgardiner?

Fordi vi nogle gange bruger for meget armstyrke med optrækssnorene, er der risiko for skader. Især hvis vi gør det for hurtigt. Vi kan heller ikke lide skæve indendørs solgardiner eller optrækssnore, der bliver viklet sammen. Derfor kan omhyggelig håndtering og regelmæssig vedligeholdelse forlænge dens levetid.

Du skal også forholde dig til at åbne og lukke solgardinerne hver dag. Dette er ikke sådan et problem med et enkelt solgardin, men med flere? Især hvis de er lidt sværere at nå. I praksis lader vi dem af bekvemmelighed ofte stå i en fast position. Det er ret ærgerligt, vi udnytter ikke mulighederne optimalt.

Indendørs solgardiner med app kontrol

I udendørs solgardiner blev den hævdvundne pull-up rem som standard for år tilbage erstattet af en indbygget motor med fjernbetjening. Det er derfor ikke ulogisk, at de indvendige solgardiner ville følge trop. Motoren giver altid gradvis kraft og handling. Resultatet er en meget længere levetid. Strømforsyningen kan ske via lysnettet eller trådløst (batteri og solpanel).

Det er ikke længere ukendt, at man kan betjene produkter derhjemme med en app. Du har jo altid din telefon i lommen, hvem kan leve uden den? Ulempen er, at vi oplever overfloden af ​​apps, vi kan nogle gange ikke se skoven for træerne. Oplever du det også sådan?

Hvor er det fantastisk, at Somfy TaHoma switch kan styre mange produkter i dit hjem fra en enkelt app. Du kan sende hvert solgardin til den ønskede position via TaHoma. Pr. styk, i grupper pr. facade eller om nødvendigt alt på samme tid. Du kan også nemt tilslutte alle mulige andre produkter til TaHoma, såsom din garageport, belysning og alarm.

Vil du hellere betjene med en almindelig fjernbetjening eller trådløs vægkontakt? Intet problem, Somfy tilbyder dig masser af valg!

 

Gør du det selv eller...?

Mange mennesker vælger at samle og installere deres indendørs solgardiner helt selv. Intet galt med det selvfølgelig. Kendte (store) detailkæder viser dig deres sortiment i butikken og priserne er ofte tydeligt angivet. Alt rettet mod enkelt og hurtigt salg og med et standardsortiment. Der er kun begrænsede variationer. Tilpasning kan også bestilles hos en række kæder. Manuel betjening er stadig fremherskende her, men der er nu også muligheder for elektrisk betjening.

Der er forskellige udbydere af indendørs solgardiner tilgængelige på internettet. Ved hjælp af filtre, tips og kundeanmeldelser kan du nemt bestille alt selv hjemmefra.

I begge tilfælde vælger vi noget, som vi finder smukt og/eller gavnligt. Effekten på det overordnede design er svær at vurdere. Rådgivning fra en professionel er ikke rigtig mulig, så vi tager en del risiko. Og det er faktisk en skam, for vi taler om en betydelig investering, når det kommer til flere vinduer.

Kort sagt, hvis du vælger selv at stå for bestilling og montering, skal du også:

  1. mål alt præcist selv
  2. bestemme farve, motiv og grad af mørkning
  3. afgiv ordren og betal med det samme
  4. Kontroller alle bestilte dele omhyggeligt ved levering
  5. Du skal installere alt selv (eller med hjælp fra en praktisk ven eller nabo)

Det er også godt at indse: Risikoen for målefejl, glemte dele eller skader under installationen ligger helt hos dig. Fabrikantens garanti dækker ikke dette.


Derfor vælger du en specialist

En indvendig solafskærmningsspecialist ved alt om god solafskærmning. Somfy-eksperterne, som kan findes via vores forhandlerfinder, er det rigtige sted for personlig rådgivning, information og en demonstration. Ingen besvær med at finde ud af tingene selv, du vælger fuldstændig pleje. Ud fra din situation, ønsker og budget vil forhandleren vise dig mulighederne og mulighederne. En Somfy Expert giver fuld garanti på leverede produkter, installation og serviceydelser.

Et par tips:

  1. vælg en lokal Somfy-ekspert til indendørs solgardiner via vores forhandlersøgning, og lav en aftale
  2. Tag de omtrentlige mål på vinduerne på forhånd, hvor du ønsker vinduesafdækninger. Dette for at kunne udarbejde et eventuelt globalt tilbud
  3. det er nyttigt at inkludere farveprøver og/eller RAL farvenumre i samtalen baseret på den eksisterende situation (vægge, rammer og møbler)
  4. Fotos fungerer også godt, hvis du ikke har farveprøver.
  5. vælger du ultimativ bekvemmelighed og komfort? Så tænk over, hvad fjernbetjeningen kan betyde for dig. Forhandleren kan fortælle dig alt om dette.

Vil du foretrække en øjeblikkelig hjemmeaftale? Forhandleren kommer så forbi med prøvebøger og prøver. Du får professionel rådgivning og et overskueligt tilbud. Et showroom besøg følger senere.

 

Og specialisten vil komme til at arbejde for dig!

Når du har modtaget, set, diskuteret og godkendt tilbuddet, aftaler Somfy-forhandleren en aftale med dig på installationsdagen.

I mellemtiden går solgardinproducenten i gang med selve montagen. Produktionstiden tager normalt flere uger og sendes til forhandleren efter færdiggørelsen. Han foretager også en kontrol. På installationsdagen tager forhandleren alle dele med sig og sørger for en pæn og pålidelig installation hjemme hos dig.

Det sidste trin er den fælles slutinspektion og instruktion.

God fornøjelse med dine nye elektriske indendørs solgardiner!

Find ud af mere
Kategorier
Mærker
Disqus is inactive