Hurtig adgang

Gør dit hjemmekontor smartere med et par praktiske gadgets

Under coronavirus-pandemien blev det mere almindeligt at arbejde hjemmefra, men tendensen har varet ved lige siden.

somfy-woman-working-laptop-home-office-desk-keyboard

Mange arbejdsgivere tillader nu deres personale at arbejde eksternt mindst én dag om ugen, og det har vist sig at være en ret effektiv tilgang.

Pludselig stod vi dog over for udfordringen om at skulle skabe vores egne kontor eller arbejdsrum derhjemme, og mange af startede måske ud med at stille os enten ved køkkenbordpladen eller ved spisebordet. Det var naturligvis ikke alle, der bare havde et dedikeret skrivebord derhjemme – eller endda plads til et. Hvis du er en af dem, som efter et stykke tid endte med at køb et billigt skrivebord og en billig kontorstol, så er du bestemt ikke alene. Mange personer, der arbejder hjemmefra, gjorde nemlig præcis det samme, efter de fandt ud af, at det simpelthen ikke var produktivt at arbejde hele dagen fra en køkkenstol eller med en lille bærbar skærm – for ikke at tale om ubehageligt.

Men der er naturligvis kun så meget, du kan gøre, for vores hjem er ganske enkelt ikke designet til at arbejde i: Vi har fx ikke den rigtige slags ventilationssystemer, og du vil helt sikkert bemærke det efter en time eller to, da dine øjne tørrer ud, og du begynder at føle dig træt. Så hvad kan du gøre ved det? Vi har samlet et par tips til, hvordan du kan gøre brug af teknologi til at gøre dit hjemmekontor et bedre sted:

Hvordan kan du gøre dit hjemmekontor smartere?

Hvis vi går ud fra, at du allerede har fået fingrene I et skrivebord og en kontorstol, så er vores bedste tip at investere i en større computerskærm. Din arbejdsgiver har måske en ekstra skærm, du kan bruge, eller måske kan de købe en ny til dig. Hvorfor ikke tage kontakt til den ansvarlige og se, hvad de siger? Der er mange gode grunde til at få fat i en større skærm: Det betyder mindre belastning af øjnene, og du får et bedre overblik over dine arbejdsopgaver – det gør alt sammen dit arbejde langt mere effektivt!

Hvordan skal du gøre med belysningen på dit hjemmekontor?

Tænk over, hvordan belysningen er i dit arbejdsområde. Vi burger ofte hvidt lys, der læner mod den køligere ende af spektret, da det hjælper med at booste vores koncentration. Det kan være værd at se nærmere på en form for smart belysning, der kan give forskellige nuancer af hvidt lys afhængigt af tidspunktet på dagen, men som også kan dæmpes, hvis det er det, du har brug for.

Det er en god idé at bruge et smart armatur til din loftslampe, eller måske endda udskifte pæren, så du kan forbinde belysningen til en fjernbetjening. På den måde kan du nemt justere belysningen uden at rejse dig fra skrivebordet. Der findes endda løsninger, der kan ændre lysstyrken på lyset i løbet af dagen, så det bliver så komfortabelt som muligt. De tilpasser sig niveauet af sollys og omtales ofte som ”adaptiv belysning” eller ”tilpasselig beslytning”.

En smart højttaler kan give flere fordele

Med en smart højttaler eller stemmestyret system på dit skrivebord får du en helt fantastisk oplevelse: For det første kan en stemmeassistent besvare alle dine spørgsmål eller hjælpe dig med at hente oplysninger i løbet af arbejdsdagen. Den kan også bruges til at indstille en timer eller alarmer til møder, og de kan bruges til at holde styr på opgaverne – bare bed din smarte stemmeassistent om at indstille en påmindelse om noget, du skal ordne.

Og glem ikke, at du også kan bruge en smart højttaler til at lytte til musik. Sådan sikrer du, at du kan komme hurtigt og nemt i godt humør – det booster din effektivitet og velvære, mens du arbejder.

Gør arbejdslivet lettere med smarte gardiner eller skodder

Hvis du har investeret i smarte gardiner eller skodder før, hvorfor så ikke også gøre dem til en del af dit nye hjemmekontor? Når sollyset kommer ind og blænder skærmen på din laptop, kan du have svært ved at se, hvad du sidder og arbejder på. Et smart rullegardin eller motoriserede gardiner lukker automatisk, hvis solen skinner for kraftigt, så du hele tiden har et behageligt arbejdsmiljø.

De praktiske solskærme holder også temperaturen nede på det sted, hvor du arbejder, så du ikke sidder og bager i solen. Det vil uden tvivl også give din produktivitet et boost, når dit indeklima er mere behageligt!

Hvordan er luftcirkulationen på dit hjemmekontor?

For kontorbygninger gælder specifikke regler, der skal følges, så der opretholdes et sundt arbejdsmiljø – men hvad med når du arbejder hjemmefra? Kommer der nok frisk luft ind i dit hjemmekontor? Hvad kan du gøre for at forbedre luftcirkulationen eller ventilationen? Det er gode spørgsmål – og med smart teknologi kan den type problemer nemt løses.

En luftkvalitetsmonitor kan måle tilstedeværelsen af forskellige partikler i et rum og fortælle dig, hvornår det er tid til at lukke frisk luft ind eller forbedre luftventilationen på andre måder. Disse skærme kan også automatisk slå en luftrenser til, når luften bliver for brugt, men bare det, at du får besked om, at luften trænger til at skiftes ud, kan være nok til, at du tager handling: Du kan benytte chancen til at strække benene, gå lidt rundt og åbne et vindue. Dårlig luftkvalitet kan nemt forstyrre koncentrationen, så det er værd at tænke over.

Hvis luften er tør – med andre ord, hvis luftkvalitetsmonitoren angiver, at luftfugtighedsniveauet er lavt – så kan en luftfugter hjælpe, og den kan endda gøre det automatisk, hvis du tilslutter den til din luftkvalitetsmonitor.

Der er mange måder, du kan gøre dit hjemmekontor smartere på. Hvor langt du vælger at gå er op til dig, men hvis du virkelig vil have den fulde oplevelse, så kan du tilføje en GaN-oplader for at sikre, at dine gadgets altid er fuldt opladede. Og når det kommer til rengøringen, hvorfor så ikke tilføje en robotstøvsuger, der kører en runde, når du er færdig med dagens arbejde? Mulighederne er uendelige…

Find ud af mere
Kategorier
Disqus is inactive